Blog

Goede sfeer en muzikale virtuositeit tijdens het Tony and Friends Nederpop Festival

12 JULI 2018 by administrator

Middenin het bruisende festivalseizoen speelde er afgelopen zaterdag in JC todo ook een festival. Klein en intiem maar met eenzelfde intentie; het genieten van live muziek en het overbrengen van emoties, op en voor het podium.

20 muzikanten in wisselende settings, vertolkten met zichtbaar plezier Nederlandstalige songs van o.a. Het Goede Doel, Bløf, Jurk, Bertus Borgers en Eefje de Visser. Ook de bekende klassieker Bloed, Zweet en Tranen van André Hazes kwam voorbij dat met het virtuoze vioolspel van Anastasija Violin een bijzondere verrassende lading kreeg. In plaats van luidkeels mee te zingen werd het stil in de zaal. Dat samenspel zo mooi kan zijn geeft aan dat in muziek alles mogelijk is. Dit samenspel was bijzonder omdat de meeste artiesten nog niet eerder samen op een podium hadden gestaan. Er was ruimte voor improvisatie en daar werd regelmatig gebruik van gemaakt. Menig artiest kwam spontaan uit de comfortzone. De soms overbekende songs werden hierdoor in een nieuw jasje gestoken, wat de aandacht bleef trekken. De avond was gevuld met enthousiasme, het publiek genoot. Het festival werd afgesloten door een eigen versie van “Betaal” van Bertus Borgers, met veel verve gepresenteerd door Emiel Scholsberg aangevuld door diverse solisten in een spetterende finish van dit energieke festival.

De derde editie van Tony and Friends is een feit en initiatiefnemer Ton van Hout kijkt zeer tevreden terug op een geslaagde avond. Tony and Friends projecten hebben het doel om mensen te verbinden, creatief uit te dagen en te laten groeien. Dit alles met een persoonlijke tint van iedere deelnemer.

Het vierde project staat alweer in de steigers. Dit keer met als thema dansbare muziek door de decennia heen. Decades of Dance zal plaatsvinden op 24 november 2018, ook in JC todo.

Artikel Groeiend Best 10 Juli 2018

LEAVE A REPLY